• Home > Nieuwsarchief > Inschrijving derde editie Leergang Cultuuronderwijs 2015 geopend

24 oktober 2014

Inschrijving derde editie Leergang Cultuuronderwijs 2015 geopend

Vanaf heden is de inschrijving voor de derde editie van de Leergang Cultuuronderwijs geopend. Er is plaats voor een groep van 15 tot 20 mensen.

In de leergang ligt de nadruk op het schrijven dat schrijver en lezer dwingt om stil te staan bij de eigen overtuigingen. Dit heeft tot gevolg dat de twijfel wel eens kan toeslaan.
Cursisten worden intensief begeleid om vanuit gerede twijfel de eigen visie op cultuuronderwijs te onderbouwen. Daarnaast wordt in colleges onze expertise overgedragen, met een handleiding hoe deze kennis kan worden ingezet in de praktijk. Dit laatste is mogelijk maar niet eenvoudig – en eigenlijk geldt dit ook voor de cursus als geheel.
Uiteindelijk moet deelname aan de leergang en het nadien betrokken blijven bij docenten en mede-cursisten leiden tot een beter vermogen om zin en onzin in cultuureducatieve discussies van elkaar te onderscheiden.

De cursus levert dus vooral een rustpunt op in de dagelijkse praktijk. 

Indien u geïnteresseerd bent in een dergelijk onthaastingsmiddel, kunnen we u deze cursus van harte aanbevelen. Gastdocenten zijn onder andere Jan Masschelein (KU Leuven) en Arjo Klamer (EU Rotterdam). De deadline voor inschrijving is 15 januari 2015.
Meer informatie vindt u hier . Direct inschrijven kan middels dit formulier.